Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Gepubliceerd op:

Borduren: hoe werkt dat?

Als BQS Textiles is het onze passie om textiel te bedrukken en borduren. Met 80 borduurkoppen leveren wij snel en kwaliteit aan jou. Maar hoe werkt textiel borduren precies? Dat leggen wij je uit. 

BQS Textiles heeft in Dordrecht 80 borduurkoppen verdeeld over 12 machines.

BQS Textiles heeft in Dordrecht 80 borduurkoppen verdeeld over 12 machines.

Borduren is een eeuwenoude ambacht die in deze tijd wordt versterkt met borduurmachines. Waar je vroeger eeuwenlang bezig was met naald en draad, borduurt onze machine 1200 steken per minuut. Textiel maak je persoonlijker met jouw logo er op. Een normaal borstlogo heeft tussen 3000 en 8000 steken. Of het nu gaat op T-shirts, jassen, schorten, caps of ander textiel. Je kan het allemaal laten borduren bij BQS Textiles. 

Waarom textiel borduren?

Textiel borduren biedt een aantal voordelen die het onderscheiden van andere decoratietechnieken:

  • Blijft lang goed: Borduurwerk is zeer duurzaam. De steken zijn stevig en blijven goed zitten, zelfs na vele wasbeurten.
  • Professionele uitstraling: Geborduurde logo’s en ontwerpen hebben een professionele uitstraling die perfect is voor bedrijfskleding en promotionele items.
  • Veelzijdigheid: Bij BQS Textiles kunnen we een breed scala aan kledingstukken en accessoires borduren, van T-shirts en jassen tot schorten en caps.

Wanneer kies je toch voor bedrukken?

  • Als je meer dan 7 kleuren wilt gebruiken.
  • Een kleurverloop komt bedrukt beter naar voren.
  • Een groot oppervlakte ga je eerder bedrukken dan borduren. 

1. Waar ga je op borduren?

Voordat je begint met borduren, is het belangrijk om te bedenken waarom je textiel wilt borduren. Is het voor een promotieactie waarbij de kleding maar een paar keer gedragen wordt? Dan kun je het beste kiezen voor een van onze promotionele textielitems. Als je daarentegen werkkleding gaat borduren voor dagelijks gebruik, zijn er andere overwegingen van belang. Zo moet werkkleding zijn kleur behouden, niet krimpen of snel slijten.

Daarnaast reageren verschillende textielmaterialen anders op borduren. Een muts bevat vaak elastaan en rekt bij het inspannen uit, nadat het borduurframe verwijderd wordt, rekt dit terug. Hierdoor borduren we op mutsen, sjaals en handschoenen met een ondersteek. Andere materialen hebben weinig borduursteken nodig zoals een jas van glad softshell. Hier is geen ondersteek nodig, daarom kan dit borduusel goedkoper zijn.

Borduren werkt niet bij:

  • Paraplu's: Anders krijg je paraplu's met gaten. Bedrukken kan hier wel.
  • Speelgoed en pluchen knuffels: De borduurnaald gaat niet overal doorheen. Bedrukken kan hier wel.
  • Sokken en pantoffel badstofslippers: Dit is te kwetsbaar om te borduren.
  • Harde onderdelen van de tassen: Overleg wat er wel mogelijk is.

2. De ontwerpfase 

Zodra je weet voor welke doeleinden je borduurproductie dient, denk je na over het ontwerp. Je kiest jouw gewenste logo. Dit stuur je door als een vector bestand, dit is een scherp logobestand. Hoe scherper het logo, hoe mooier wij het borduren. Het formaat van je logo en het aantal borduursteken, bepaalt hoe duur jouw geborduurde textiel wordt. Hoe complexer en groter het ontwerp, hoe meer borduursteken er nodig zijn. Met weinig borduursteken ligt het textiel kort onder de borduurmachine.

Kleur

Kies de PMS kleuren die bij jouw ontwerp horen. Wij vertalen dat door naar de bijbehorende garenkleur. Deze garens trekken wij door de machine naar de juiste naald. Voor borduren met 1 tot 6 verschillende kleuren betaal je dezelfde prijs. Vanaf borduren met 7 verschillende kleuren betaal je meer. Hierdoor is bedrukken niet altijd goedkoper dan borduren. Een meerkleurig logo borduren kan juist goedkoper zijn.

Iedere steek wordt computermatig aangestuurd.

Iedere steek wordt computermatig aangestuurd.

3. Voorbereiden borduren

De borduursimulatie

Om te beginnen met borduren, maken wij een borduurkaart aan. Op basis van jouw logo laten wij zien hoe jouw logo er uit ziet als het geborduurd is. Dit ontvang je via een borduursimulatie. Met de borduursimulatie kunnen we de machine computergestuurd uitleggen wanneer hij moet borduren, snijden of stoppen én in welke volgorde dit mag.

Borduurtechnieken

Bij het opmaken van de borduurkaart bepaalt de borduurvolgorde (lagen), borduurrichting en steeksoort hoe mooi de kwaliteit wordt. Hier zijn wij in getraind! Door middel van een proces wat wij ‘punchen’ noemen tekenen wij het digitale logo over tot een borduurkaart. Dit proces kan in sommige lastige gevallen wel uren duren! Gemiddeld duurt dit echter een half uur. De afstand die een borduursteek aflegt, bepaalt de steeksoort. Dit scheiden wij onder in twee varianten: Feston of Tatami.

4. Van idee naar realiteit: Borduren maar!

Om te starten bevestigen we het textiel aan de borduurmachine door het in te spannen in een borduurframe. We trekken de garens in de machine door en stellen de machine in op de juiste kleurcombinaties. Met vlieseline onder het borduursel zorgen we ervoor dat het textiel niet beschadigd tijdens het borduren. Het spoelhuis zorgt ervoor dat het logo goed hecht aan het textiel. Doordat we ons borduurproces goed waarborgen staan wij in de markt bekend als dé borduurspecialist. Wij helpen graag verder om jouw volgende project tot leven te brengen met de BQS Best Quality en Service!

Het eindresultaat

Het eindresultaat

Goed om te onthouden:

  • De prijslijst geldt tot 70% van de oppervlakte en maximaal 6 garenkleuren.
  • Tot aan 6 garenkleuren zit er geen verschil in de borduurprijs.
  • Borduren is niet altijd duurder dan bedrukken. Soms is bedrukken zelfs veel duurder!
  • Een borduurkaart is nodig om te kunnen borduren. Dit proces duurt ca. een half uur.
  • Een scherp logo bestand lever je aan als vector. 
  • Wil je direct aan de slag? Bekijk alles over borduren bij BQS Textiles.

 

Wil jij voor jouw klant een handdoek, muts, jas, T-shirt, tas of ander textiel borduren? Aarzel niet en vraag vrijblijvend een offerte aan via [email protected]